Hafstadvegen 23
6800 Førde
Hafstadvegen 23 | 6800 Førde
Her finner du svar på våre mest stilte spørsmål. Kontakt oss om du ikke finner svar på akkurat det du lurer på.
Her finner du svar på våre mest stilte spørsmål. Kontakt oss om du ikke finner svar på akkurat det du lurer på.
Hvordan konfigurerer man et smarthus?
Du kobler (parer) alle enhetene mot en hub og setter opp ønsket automasjon og styringsenheter. Smarthus Fabrikken til Intin ivaretar dette i våre leveranser
Hva vil det si å pare en komponent?
Å legge til enheter i smarthus nettverket ditt. smarthussentralen legges i “legg till” modus. Du har da en begrenset tid på å bekrefte dette med et eller flere trykk på den enheten som skal legges til. Se i produkt sin manual på antall trykk.
Er alt trådløst?
I utgangspunktet vil alt fungere som i en vanlig elektrisk installasjon. Brytere og termostater kan kontrollere lys og varme direkte som i en tradisjonell installasjon og er koblet med kabel. Forskjellen er at du i tillegg til å kontrollere lokalt uavhengig av smarthus, kan fjernstyre eller automatisere lys, varme, persienner osv. Denne kommunikasjonen er trådløs og bygget opp med et såkalt “mesh” eller gitter nettverk.
Hva er scener eller scenario?
Alt du ønsker skal skje i smarthuset ditt ved ulike hendelser, tidspunkt eller triggere. Typisk en «God natt» knapp eller talekommando som låser alle dører, setter alle lys i huset til ønsket nattstille, reduserer varme i valgte rom osv.
Hvordan bestiller jeg et smarthus fra INTIN?
Du gjør dette enten gjennom din elektriker eller tar kontakt med oss direkte. Vi avklarer det tekniske med din elektriker før vi designer din løsning.
Hva koster et smarthus?
Selvsagt avhengig av størrelse og ambisjonsnivå. Skal du bygge nytt eller rehabilitere ditt elektriske anlegg er det bare en liten ekstrakostnad for å få moderne og styrbare komponenter. Sjekk ut vår prisindikator for å få en pekepinn å hva ditt smarthus kan koste.
Må jeg ha elektriker for å få montert et smarthus?
Du må ha elektriker for å montere et fullverdig smarthus. Enheter som trenger tilførselsledning over 48V skal være montert av sertifisert elektriker.
Kan jeg oppgradere min eksisterende bolig?
Ja. For å oppgradere eksisterende bolig bytter du termostater, dimmere, legger til varmepumpe styring, aktuatorer på vannbåren varme osv. Du bytter da til styrbare komponenter. Du trenger ikke legge nye rør eller gjøre inngrep i eksisterende installasjon. Det kan være behov for bigbox eller lignende der det er mange lyssoner fra samme sted eller større koblingspunkt for strømfordeling og styring.
Er jeg nødt å gjøre hele huset smart?
Du kan ta del for del om du vil det. Vær obs på at du ikke uten videre kan ta et rom i hver ende av huset på grunn av avstand, men det finnes gode løsninger på dette også som ikke fordyrer
Kan jeg administrere systemet selv?
Ja, inkludert i leveransen er en beskrivelse av oppsett og hvordan du kommer i gang.
Er det komplisert å bruke?
Et smarthus fra INTIN skal være enkelt å ta i bruk. Alt er ferdig oppsatt og du selv vil kunne basere videre oppsett på allerede ferdige maler eller du kan bare bruke det slik det er levert.
Hva er en hub?
Huben knytter hele smarthuset sammen. Den henter inn informasjon fra sensorer i smarthuset og sender ut beskjeder om lys som skal på, varme som skal reguleres, alarmer osv. De fleste HUB’er vil også tilby å nå denne informasjonen via Internett og Mobiltelefon. De ulike hub merkene har også mulighet for å lage automatikk basert på strømpris, lysnivå, værmelding osv.
Må jeg bruke app for å styre mitt smarthus?
Nei, vi anbefaler at alt kan kontrolleres lokalt. App er nyttig som tilleggs mulighet om du vil få varsel om noe skjer, justere varme før du skal hjem fra ferie, kontrollere at døren er låst osv.
Kan jeg bruke talestyring for å styre lyset i huset mitt?
Ja, bruk av talestyring øker betydelig. Du kan velge å kombinere dette med ordinære knapper og app styring.
Kan jeg få smart styring av varmepumpe?
Ja, både luft/vann, Luft/luft og vann/vann varmepumper vil normalt kunne integreres i smarthuset.
Kan jeg styre varme eller vanning av plen basert på værmelding?
Ja. Flere sentraler har applikasjoner som kan legges inn i sentralenhet som henter temperatur, luftfuktighet og mer basert på værvarselet for området. Dette kan så brukes for å regulere vannbåren varme, varmekabler i oppkjørsel og automatisk vanningsanlegg m.m.
Kan jeg styre lys med sensorer?
Har du en bevegelsessensor kan den kobles direkte til aktuator for å slå på lyset uten å gå via sentral. Dette gir rask respons for påslag. Du kan også sette opp scener som bestemmer hvilke lys som skal på og hvilken lysstyrke som skal velges. Dette kan være ulikt alt etter tid på døgnet eller du kan kombinere det med en lyssensor som registrerer for eksempel utelys.
Hva er Z-Wave?
Z-Wave er en pålitelig og sikker trådløs protokoll som gjør at en kan kommunisere med sensorer og bryterer i en bolig. Du kan styre lys, varme, alarmer, hjemmekino, persienner, dører med mer. Z-Wave finnes i utallige sensorer for lysstyrke, temperatur, luftfuktighet, røyk, bevegelse osv.
Hva er et mash nettverk?
Z-Wave produkt kommuniserer trådløst med et såkalt «mesh» eller gitter nettverk om en vil. Alle styreenheter og sensorer som er koblet på strøm er samtidig signalforsterkere (Routere) i nettverket. Hvis en ruter faller ut, finner nettverket selv en ny rute.
Hvilke frekvenser bruker Z-Wave produktene?
Z-Wave kommuniserer med en frekvens på 868,42 MHz i Europa. Når en kjøper Z-Wave komponenter må en passe på at det er et produkt som er beregnet for den Europeiske frekvensen og ikke for Australsk eller Amerikansk frekvens
Er smarthuset koblet på internett?
De fleste velger å koble Smarthuset til Internett siden det gir flere muligheter. En kan velge å ikke gjøre det og la automatikk og scenarioknapper som “god natt”, “forlat huset” kjøre bare lokalt. Det er forskjell på de ulike hub variantene hvor mye som kan kjøres lokalt
Kan noen hacke mitt smarthus?
Ja, men ingen har klart det så langt. Den enkleste måten å hacke seg inn på er om du gir bort passord, ikke benytter lås på mobiltelefoner som har app installert eller er generelt uforsiktig. Be om råd om du er usikker.
Hva er Zigbee?
Zigbee er en åpen trådløs standard som kommunisere på 2,4MHz. Zigbee har ingen begrensing på antall enheter som kan kobles sammen og nytter også mesh-teknologi.
Kan man bruke WiFi, Z-Wave og Zigbee sammen?
Her er det nyttig å få råd. Det er ulik støtte fra de forskjellige hub leverandørene. Få et forslag fra INTIN via din installatør og kom gjerne med innspill. Hub valg, Mesh oppbygging av nettverk, design/utseende er elementer som kommer inn ved valg av komponenter.
Hvilke standarder vil en se i smarthus fremover i tid?
Vi mener det er lurt å se hva de store produsentene velger. I dag er Z-Wave mye brukt, men Zigbee, blåtann og WiFi vokser og vi vil se an kombinasjon av disse fire protkollene fremover. IKEA, Philips, Elko og Amazon har mellom annet valgt ZigBee
Hva er en aktuator?
Aktuator er en enhet som brukes til å styre lys, varme , vann m.m. i et smarthus.
Hva er forskjellen på en smart lysbryter og en vanlig lysbryter?
En smart lysbryter ser eksakt lik ut som en tradisjonell lysbryter, men den kan i tillegg kobles til automatikk
Brytere med topolet brudd i våtromsoner
I våtrom må det være brytere med topolt brudd. De fleste aktuatorer som benyttes har ikke såkalt topolt brudd. En må derfor i slike kretser sette inn en “servicebryter” i forkant. Din elektriker vet hva som skal gjøres for at installasjonen av et smarthus skal gjennomføres forskriftsmessig.
Er smarthus driftssikkert?
Om en vel gjennomprøvde produkter og løsninger som har god integrasjon vil dette gjøre smarthuset driftssikkert.
Spørsmål om Easee
Hvorfor koble brannvarsler mot smarthuset?
I tillegg til å bli varslet om røyk og brann gjennom alarmen, kan systemet slå på alle lys, sikre at alle dørerer er låst opp og bestemte strømkilder blir slått av. Systemet vil fungere ved strømbrudd.
Har byggforskrifter noe å si for mine valgmuligheter?
Alle hus bygget etter 01.07.2010 skal ha røykvarslere tilknytet strømforsyning og ha batteri backup (TEK10). Er det behov for flere røykvarslere, skal varslerne være seriekoblet. Vi velger kun røykvarslere som tilfredsstiller offentlige krav.
Hvor sikkert er smartlåser?
Smartlåser pares alltid inn i smarthusnettveret i securemode. Det vil dermed bli en kryptert forbindelse i hele prosessen fra deg gjennom nettet helt frem til låsen.
Kan jeg betale med faktura?
Vi tilbyr faktura som betalingsmåte for våre samarbeidspartnere.
Kan jeg legge til produkt i min eksisterende ordre?
De fleste ordre ekspederes samme dag, du er derfor nødt til å kontakt oss per telefon for å se om det er mulig å få flere produkter lagt til samme forsendelse.
Hva er status på min bestilling?
Når din bestilling er sendt mottar du epost med sporingsinformasjon slik at du kan følge status på leveransen.
Når mottar jeg kvittering eller faktura?
Rett etter du har gjennomført kjøp i nettbutikken får du en bekreftelse per mail. Faktura sendes på e-post til deg samtidig som varene sendes fra vårt lager.
Hvis jeg betaler med PayPal, debiteres kortet med en gang?
Hvis du bruker PayPal som betalingsmetode, blir du belastet når vi bekrefter din ordre og levering er iverksatt hos oss.
Kan jeg selv hente varen på deres lager?
Ja, dersom varen er på lager kan den hentes direkte hos oss
Hvordan bestiller jeg et smarthus?
Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg videre i prosessen.
Hvordan går jeg frem for å få et ferdig prosjektert anlegg?
Vårt salgsteam setter opp en løsning, når denne er akseptert tar tekniskavdeling (Smarthus Fabrikken) seg av prosjektering og levering av anlegget til avtalt tid.
Kan jeg sette opp smarthuset selv?
Som elektriker kan du kjøpe og montere komponentene selv, samt konfigurere anlegget dersom kunnskapen er god nok. Det vil være andre garantier som gjelder ved denne løsningen. For at kvaliteten på systemet skal være som vi ønsker vil vi anbefale kjøp av komplett smarthus.
For forbruker anbefaler vi ferdig løsning. De fleste komponentene vil kreve bruk av sertifisert elektroinstallatør for lovlig montering.
Er smarthus i dag klar for fremtidig teknologi?
Et INTIN smarthus benytter åpne standarder som WiFi, blåtann, Zigbee og Z-Wave. Innenfor disse finner vi de aller fleste produsentene av smarthus utstyr i dag. Vi benytter ingen såkalte “proprietære” eller leverandør spesifikke standarder
Hvorfor er ikke smarthus standard i alle boliger?
Det er i ferd med å bli det. Historisk har prisen og kompleksiteten gjort at mange har valgt dette bort. Siden både pris, produktutvalg og brukervennlighet har tatt store steg ser vi nå at flere og flere utbyggere, installatører og kunder legger dett inn som standard i sine prosjekter
Hva er fordelene med INTIN smarthus?
Et Smarthus fra Intin er designet på bakgrunn av dine behov og preferanser. Vi setter opp og tester hele installasjonen til huset i vår Smarthus Fabrikk før vi sender det for montering. Våre teknikere kvalitetssikrer leveransen. Vårt mål er å designe et smarthus som er lett å bruke for alle brukere i huset, og vi vil alltid foreslå konvensjonelle knapper i tillegg til automasjon og andre styringssystem.
Hvordan blir jeg Intin Samarbeidspartner?
Du blir samarbeidspartner ved å inngå en samarbeidsavtale. Ta kontakt med vårt salgsteam, eller legg igjen dine kontaktopplysninger så tar vi kontakt med deg for avtale om et møte.
Hva innebærer en samarbeidsavtale?
En samarbeidsavtale formaliserer hvordan vi ønsker å jobbe sammen. Den sikrer at databehandling av kundedata er ivaretatt, avtalen regulerer pris og generelle vilkår. Det er ingen kjøpsforpliktelser eller faste kostnader.
Hvilke fordeler får jeg?
Ved en samarbeidsavtale har du en direkte kontaktperson å forholde deg til. Du får råd og veiledning, samt gode priser og utvidet garantidekning på smarthusprosjektene.
Hvordan er garantidekningen?
Ved samarbeidsavtale og kjøp av komplette smarthus gir vi deg 5 års garanti, samt dekning for kostnader knyttet til arbeid ute hos kunde. Samarbeidsavtalen regulerer vilkårene eksakt.
Hva kan en samarbeidsavtale gjøre for meg?
Avtalen ivaretar din bedrift og påser korrekt databehandling av kundedata iht lovverket. Den regulerer pris og garanti, samt skisserer en ønsket samarbeidsform og leveransemetode.
Er smarthus dyrt?
Tillegget for smarthus er begrenset når du først skal bygge eller renovere. I dag er forskjellen i komponentpris liten mellom smarthus og standard. I tillegg vil en kunne redusere strømforbruk, gi mulighet for smart strømstyring basert på strømpris og øke boligens verdi.
Øker smarthus verdi på boligen?
Smarthus kan en se på som tilleggsutstyr på en bil. Om få år når dette blir standard i de fleste nye boliger vil dette etterspørres av boligkjøpere som skal bytte bolig
Kan jeg spare strømutgifter med smarthus?
Ja. Med nye regler for strømpris fra NVE vil strømprisen variere fra time til time. Smarthus vil kunne justere strømforbruk også basert på strømpris. Lad bilen når det er billigst og ha den ferdig ladet når du trenger det. Sett temperatur til 22’C +/- 1’C og la smarthuset justere basert på strømpris
Er smarthus driftssikkert?
Om en velger gjennomprøvde produkter og løsninger som har god integrasjon vil dette gjøre smarthuset driftssikkert
Er det abonnement eller faste driftsutgifter?
Nei, Et INTIN smarthus kommer uten abonnement eller faste utgifter. Du vil likevel få hjelp til å komme i gang fra installatør/INTIN.